In een bloedstollend spannende wedstrijd hebben de meiden B1 van HV Apollo in extremis het kampioenschap in de Dames B-jeugdpoule buitencompetitie gepakt.

 

Na het zwaarbevochten gelijkspel van dinsdag tegen koploper DOS’80 konden de dames van Conny Delabre in Boekel hun 2e kampioenschap in 3 jaar pakken door met meer dan 2 doelpunten verschil te winnen van HABO’95 te Boekel. Met een ruststand van 8-8 en zenuwachtig spel zag het er voor de bezoekers uit Son en Breugel alles behalve positief uit. Na de tactische aanwijzingen in de rust liep Apollo uit naar een verschil van 4 doelpunten, wat betekende dat ze virtueel kampioen waren. Tot teleurstelling van het meegereisde publiek liet Apollo HABO weer langszij komen, waarna met nog 2 minuten te spelen een voorsprong van 2 doelpunten werd verdedigd. Uiteindelijk werd de verlossende treffer gemaakt in de laatste minuut en kon de afsluitende aanval van HABO onderbroken worden. Met een beter doelsaldo van 1 goal op een totaal van 106 werden de meiden van HV Apollo tegen de verwachtingen in alsnog kampioen en konden de dames in de bloemetjes gezet worden.

 

Voor mede coach Erwin Vos was dit zijn 3e kampioenschap in 1 seizoen, na de Heren1 van Apollo, de dames B bij voetbalvereniging Nederwetten, werd de hattrick vervolmaakt door de meiden B van HV Apollo. “

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment